25

New girl. Madonna. Dessa fantastiska varelser❤️Dessa underbara fredagsmornar. Allt annat försvinner, bekymmer, trivialiteter. Man bara är # livskvalitet #livskvalitet #fengshui #mindfulness #horses

13

Lyckan är att ha ett eget kort på återvinningen. Men VARFÖR är det begränsat till sju ggr per år i Göteborg?#göteborg Nu rensar jag hemma för ny energi in🙏🏻Det är så lätt att tänka att det har liten betydelse men citerar en klimatsmart familj jag intervjuat ” Alla kan inte göra allt, men alla kan göra något #fengshui #livskvalitet #interiordesign

18

Bästa fredagsmornar❤️Avspeglingar
Trädets skugga mot väggen
Molnets reflektion i den spegelblanka sjön
Solstrålar genom ett fönster som ger en ny bild
Även våra handlingar bildar mönster
Yin & Yang

Läs hela inlägget »

Idag for jag iväg i ett vintrigt snölandskap för att hjälpa en kvinna i Göteborg med tips om vad hon kan göra för att förbättra miljön hemma. Feng shui enligt klassisk metod är en effektiv metod då det handlar om att skapa hållbara miljöer. Lena varnade mig redan innan jag klev in genom dörren; "jag är en samlare". Det var modigt av henne att ta dit mig, de flesta människor förknippar feng shui med sparsmakade miljöer. Men så behöver det inte vara! Att det ekar i lokalerna innebär inte nödvändigtvis att stället är i harmoni. Det är en varm och mogen inredning som Lena och hennes make har skapat i huset där de har bott i många år. Den senaste renoveringen gjordes på 1980-talet. Idag ville Lena ha hjälp med sovrummet. Det var ett trevligt möte, vi diskuterade färgval till väggar, hur sovrumet skulle kunna göras mer ombonat för att ge en lugnare atmosfär (ta bort spegeldörrarna!) och mycket mer. Lena har många bra idéer som jag hoppas att hon och maken kommer att genomföra. I grund och botten börjar allt för deras del med detta enkla men samtidigt svåra:
Rensa i röran!
Lycka till!

Läs hela inlägget »

Myllret i de trånga gränderna. Människor som hastar förbi, många skygga, undanglidande, andra påstridiga. De självutnämnda guiderna som vill hjälpa tillrätta kräver nästan alltid pengar som tack för hjälpen. Mopeder som sveper längs hälarna och nätt och jämnt klarar uppdraget. Ljuden, lukterna....Alla sinnesintryck som tröttar. I medinans smala gränder är aktiviteten orolig. Då är det skönt att som kontrast till detta aktiva yang komma in i stillhetens yin på vår riad. Att sitta ner i en fåtölj på balkongen, känna svalkan från husets murväggar, höra fåglarna kvittra och titta upp mot den blå himlen...
Stillhet.Ro.Frid.

Läs hela inlägget »

Det är vår andra och första hela dag i Marocco. Marrakech. Människor som rör sig snabbt längs de trånga gatorna, getter, hönor, cyklar, mopeder allting i ett enda virrvarr inne i gränderna
Kontrasten blir så mycket större då vi tar oss utanför stan. Vi ska upp i bergen för att titta på vattenfallen och handla mattor av berberna, det folk som besitter i bergen. Ett av deras motiv på mattorna är en färgglad blandning med mycket mönster i rörelse som kallas Picasso. Mönstret symboliserar vattnets rörelse och bergen. Samverkan mellan berg och vatten är centralt inom feng shui, vattnet det rörliga, aktiva, berget det stabila trygga.
Då vi kommer upp till bergsbyn där vi ska äta vandrar vi en bit uppåt innan vi finner oasen längst upp, en restaurang med takterass. Vi slår oss ner och beställer maten. Äntligen går andningen ner och lugnet infinner sig. Harmoni och en känsla av välbefinnande. Runt omkring de höga berget, det stabila och så sorlet från vattnet som forsar i bergen nedanför.
Anledningen till att den lilla byn blomstrar med restauranger och försäljuning längs de svårtillgängliga stigarna uppåt mot vattenfallet är att chi samlas här. Berget, det stabila och vattnet, det rörliga, aktiva är själva grunden i god feng shui, kontrasterna som stöttar varandra.
Berberna lever nära naturen och använder sig av vad den ger. På vägen stannar vi vid ett ställe som säljer arganolja, ett kooperativ. Vi får se hur kvinnorna maler nötterna som ger den eftertraktade oljan som används både för kosemtiskt bruk, för hår och hud men även i matlagning, Här finns mängder med medicinalprodukter till exempel en olja på apelsinblomma som guiden säger hjälper mot dålig sömn.

Läs hela inlägget »

Går ut från hotellet och översköljs av sinnesintryck. Tar en tur i soukerna, de arabiska marknaderna i Marrakech. Här säljs tyger, matvaror och möbler och, ja, en hel massa annat. Kryddorna doftar starkt och tygerna sprakar av färger.
Det här är overload av sinnesintryck!

Läs hela inlägget »
Vi landar på Marrakech flygplats tisdag förmiddag. Det är behagligt varmt, som en solig dag i juni. Himlen är klart blå och luften frisk. Vi tar en taxi in till staden, vi ska bo innanför murarna i Medinan, den gamla stan med sina labyrintiska gångar. Muren som omger medinan och de flesta av husen är byggda i jordens röda färg. På berbiska betyder Marrakech Guds land. Jorden är röd här. Afrika är jordens land. I feng shui är jorden ett av de fem elementen och i det ständiga flödet ansett som centrum. Allt utgår från jorden och allt utgår från Afrika. Den här resan betyder en nystart för mig. När planet lyfte från Kastrup tänkte jag mig att jag lämnade det gamla bakom mig, det som inte längre ska vara kvar. Allt som jag inte längre vill bära med mig, allt gammalt som tynger. Och jag har bestämt mig för att ta med mig något från Afrikas jord hem, något att ha hemma . En ny energi in i mitt hem som påminner mig om detta, det viktigaste, kärnan, centrum. En ny start.
Läs hela inlägget »

Nytt affärsområde planeras

10 november 2014

Ett stort nytt affärsområde ska byggas med kontor, parkeringshus, butiker och bostäder. Jag var där och tittade på det som är tänkt att bli huvudkontor. Att ta sig an ett så     stort projekt innebär att det är viktigt att fundera över var man ska börja någonstans. Det är ju dessutom många praktiska förutsättningar som styr. Där fanns en del att fundera över för att få en bra lösning. Som alltid finns det inte bara EN lösning. Efter första undersökningen står det klart att en ny entré på framsidan av huset istället för på sidan vore att föredra. Det skulle lösa många bitar. Nu får vi se om det är genomförbart, flera företag berörs av ingreppet.

En kvinna ringde mig, vi kan kalla henne Anna. "jag har läst din bok flera gånger genom åren och nu vill vi ha hjälp hemma så jag tänkte att jag ringer dig" Det visade sig att vi bor en kvart ifrån varandra! Nu hjälper jag dem både med hennet, en villa där de vill göra om, bygga ut och få en bättre känsla i huset. Vi tittade på alternativ vilket inkluderar både tillbyggnad och förmodligen också en helt ny entré.Förutom det ska jag titta på bästa alternativet att flytta på köket. För övrigt vill de ha ahjälp med färgval för hela huset och placering av möbler. Ibland vill kunden ha mer hjälp, ibland mindre. Detta är ett stort projekt. jag har varit där och tittat på huset utvändigt och invändigt, gjort mätningar och tagit med mig planritningar över huset hem. Nu ska jag klura på en bra lösning.

Läs hela inlägget »
Hall ur boken Feng shui rum för rum Hall ur boken Feng shui rum för rum

Det ringde en man till mig idag. Han hade läst min bok Feng shui rum för rum och var entusiastisk.

- Det är inget hokus pokus i din bok utan den bygger på sunt förnuft. Vad som är sunt förnuft förstår man när man läser boken och ser illustrationerna. Då faller poletten på plats, sa han.

Otroligt roligt att höra, precis det jag vill uppnå med alla mina tre böcker. Nu ville han beställa en konsultation för sin dotter som flyttat till egen lägenhet.

Oavsett om man har ett stort eller litet hem gör feng shui nytta. Det handlar om så handfasta saker som färgval, möblering, val av rum för olika ändamål, hjälp att finna rätt i planlösningen... Målet är att skapa trivsel och harmoni utan konstigheter. Det ska kännas men inte synas!

 

Läs hela inlägget »

Konsultationer

Idag var jag på återbesök hos Pernilla. Hon bor tillsammans med sin familj i ett ärvt hus, en gård, sex mil utanför Göteborg. På gården finns ett boningshus och en ladugård fullt av djur;  kor, får, höns, ankor, katter och en hund. Gården liggger vackert vid en kulle med öppen vy över ett böljande landskap. En bra form med andra ord. Ändå trivdes inte familjen.

Pernilla bad mig titta på huset för att göra en bedömning så att hon kunde få underlag till att ta beslutet, stanna kvar i huset eller flytta. När jag kom dit förstod jag problemet, det var som om huset hade vänt sidan till. Landskapet har en perfekt formskola men huset var felvänt.

Trots de goda förutsättningarna i landskapet var formen inte bra. Det förvånade mig för förr förstod man god feng shui bättre än vad vi gör här i landet idag. Ja, inte för att man kallade det för feng shui, men man förstod att bygga logiskt i samklang med naturen för människors välbefinnande. Man förstod sig på hållbara miljöer.

Efter konsultationen bestämde sig familjen för att stanna kvar och göra de nödvändiga förändringarna på huset för att skapa en naturlig fram och baksida som passar formen. Det inkluderar en tillbyggnad och en ny ytterdörr.

Idag var jag på besök igen och vilken flörändring! Hela känslan och intrycket var annorlunda.

Det roliga är att Pernilla har forskat och upptäckt att det var så här huset var byggt från början men tidens gång och ett antal tillbyggnader hade förstört ursprungstanken.

Det är inte klart än men processen är igång och det viktigaste på plats, formen. Nu ska fasadbeklädnaden på, nya fönster sättas in på framsidan och inte minst - den nya ytterdörren! Det blir nytt besök för mig om några månader. Så spännande!

Läs hela inlägget »

kinesiska trädgårdar forts.

Den kinesiska trädgården är en plats för poesi.

Den är en tillflyktsort för vila och kontemplation.

Att sitta stilla och avnjuta trädgårdens alla skeenden och tidens gång, dygnets rytm, månfaserna och de fyra årstiderna har alltid varit ett sätt att finna ro. 

Utanför Elegansens paviljong finns träd och buskar vars blad på vintern färgas vita och ornamenteringen i paviljongens dörrar påminner om sprucken is.

Läs hela inlägget »
Bilder används under Creative Commons från TorreBarolo
Ica Kvantum Brottkärr den 5 juni 2015
Ica Kvantum Brottkärr den 5 juni 2015

Besök på Ica idag! Var? Ica Kvantum i Brottkärr, Göteborg. 5 juni 15-19, 6 juni 15-16. Kom förbi och få dina bästa feng shuitips för trädgården.

loading...

En liten rubrik.

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Liz » Rensa i röran :  ”Tack för inspiration - jag måste genast börja rensa. ”

  • Anki » Afrikas röda jord:  ”Låter Bra Camilla Ha en fantastisk resa”

  • Ingela » Brokighet livar upp:  ”Känner direkt en stark drivkraft att byta gardiner i sovrummet! Och städa... Fin..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln