Pernillas nya framsida

Konsultationer

Idag var jag på återbesök hos Pernilla. Hon bor tillsammans med sin familj i ett ärvt hus, en gård, sex mil utanför Göteborg. På gården finns ett boningshus och en ladugård fullt av djur;  kor, får, höns, ankor, katter och en hund. Gården liggger vackert vid en kulle med öppen vy över ett böljande landskap. En bra form med andra ord. Ändå trivdes inte familjen.

Pernilla bad mig titta på huset för att göra en bedömning så att hon kunde få underlag till att ta beslutet, stanna kvar i huset eller flytta. När jag kom dit förstod jag problemet, det var som om huset hade vänt sidan till. Landskapet har en perfekt formskola men huset var felvänt.

Trots de goda förutsättningarna i landskapet var formen inte bra. Det förvånade mig för förr förstod man god feng shui bättre än vad vi gör här i landet idag. Ja, inte för att man kallade det för feng shui, men man förstod att bygga logiskt i samklang med naturen för människors välbefinnande. Man förstod sig på hållbara miljöer.

Efter konsultationen bestämde sig familjen för att stanna kvar och göra de nödvändiga förändringarna på huset för att skapa en naturlig fram och baksida som passar formen. Det inkluderar en tillbyggnad och en ny ytterdörr.

Idag var jag på besök igen och vilken flörändring! Hela känslan och intrycket var annorlunda.

Det roliga är att Pernilla har forskat och upptäckt att det var så här huset var byggt från början men tidens gång och ett antal tillbyggnader hade förstört ursprungstanken.

Det är inte klart än men processen är igång och det viktigaste på plats, formen. Nu ska fasadbeklädnaden på, nya fönster sättas in på framsidan och inte minst - den nya ytterdörren! Det blir nytt besök för mig om några månader. Så spännande!

Kommentera gärna: