Väderstrecken avgör färgerna

I feng shui tar vi hänsyn till många olika aspekter i miljön. Väderstrecken är en sådan aspekt. Genom att mäta ett hus, till exempel dess riktning bak-framsida samt dörrarnas placering kan vi som också jobbar utifrån den kinesiska kompassen mäta och sedan med en kalkyl göra en uträkning som ger förslag för bästa färgval i varje rum. Färgerna väljs inte efter smak utan för att uppnå balans. Det är inte konstigare än att en målarer tar hänsyn till söder-norrläge då de ska välja färg. Ett rum i söder klarar kallare färgtoner medan ett rum i norr behöver varmare färgtoner, ren feng shui alltså! Norr och söder kan ses som yin och yang i förhållandet mellan väderstrecken. Tänk bara hur det är i din trädgård. Hur är söder i förhållande till norr? Jo, söder är varmare, på sommaren kan det gassa på riktigt rejält i söderläge medan norrläge ofta är kalla och dova. Särskilt i vårt svala klimat. Balans handlar om att arbeta med kontraster , att balansera upp obalanser genom en motvikt. Så, vad gör vi med ett soligt söderläge? Där kan behövs lite mer skugga för att skydda och i norr behöver vi ofta rensa bort och görsa luftigare för att det inte ska bli för fuktigt. Det är så vi jobbar med feng shui. Inget konstigt alls. Idag är det vårdagjämning så nu är vi på rätt väg mot ljusare och varmare årstider. Snart sätter växtkraften in med all sin kraft. Våren är den spirande energins tid och representerar vitalitet och hälsa. Dra ifrån gardinerna från fönstren som vetter mot öster och ta del av kraften! Vetenskapliga studier som gjorts visar att patienter som vårdas i rum med fönster i österläge snabbare tillfrisknar än patienter vars fönster vetter mot väster.

Kommentera gärna inlägget: