Stil har inget med feng shui att göra!

Nej, verkligen inte. Det handlar istället om grundläggande färg och form anpassad efter miljön. Många förväxlar en minimalistisk designstil med feng shu. Men så enkelt är det inte. Visserligen stämmer det att en överlastad miljö, d v s ett hem fullt av prylar lättare får en stagnerade energi än ett hem mindre fyllt med prylar. Men alla hem ska därför inte ha vitmålade väggar för bästa feng shui! Lösningen kan vara en helt annan. Det som är konsten i feng shui är att ge råd som passar både den som bor i huset och stämmer med vad som behövs för att skapa balans. Ibland är det MER textilier och kanske jordtoner som behövs. I andra fall är det att skala bort textilier, t ex att ta bort tunga gardiner från fönstren och samtidigt också rensa på utsidan så att mer ljus kommer in. Allt handlar om balans! God feng shui är att kunna skräddarsy lösningar för varje hem, kontor eller butik! Därför kan du oftast veta hur duktig din konsult är genom att se hur han/hon jobbar. God kunskap om formernas påverkan är nödvändig men för att välja rätt färger för varje del och rum i huset krävs också kunskap om hur man använder den kinesiska kompassen och gör uträkningar efter den!

Kommentera gärna inlägget: