Ljus & fräscht men med kontrast

Hur får man ett harmoniskt hem och var börjar man? Jag tycker att det är en bra början att tänka i kontraster (yin&yang). Om vi verkligen förstår den principen så kan vi göra underverk med våra hem och alla miljöer vi vistas i. Det här handlar om balans mellan kontraster som ljust och mörkt men också balans mellan det som gör våra rum mer påtagliga och det som gör dem lugnare. Titta bara på ditt sovrum! De flesta av oss väljer att skapa en lite lugnare miljö i sovrummet därför att vi vill sova gott om natten. Det gör man i ett rum med mild färgskala, inte för mycket mönster eller olika färger som stressar sinnet. Ett annat rum för lugn och ro är badrummet. ett riktigt härligt badrum kan vara som en oas av lugn och ro där man hämtar kraft. När vi byggde om vårt badrum valde jag färger efter husets behov. Därför blev det vitt och svart vilka motsvarar elementet metall samt elementet vatten. Samtidigt som färgskalan blev lugn rensade jag också bort alla shampoflaskor och hudcremer med burkar i grälla färger och bytte ut dem med Nuskins rena, vita linje. Jag gjorde smarta lösningar för att dölja eventuellt stök och plockade bort så mycket av hygienartiklar o s v.. Vid första anblicken kan rummet nog te sig lite kalt men att vistas där är som en dröm! Vilket lugn och ro detta rum numera ger. Som kontrast till de hårda kakelväggarna och golvet köpte jag ett skirt, vitt tyg till gardin vilket mjukar upp. Blommor eller kurkväxter t ex en orkidé i fönstret ger också känsla av livskraft. Detta också efter principen att kontrastera det hårda med det mjuka.

Om du funderar på att måla om hemma så har du stor hjälp av att ta hjälp av en feng shui konsult som har förståelse både för formskolan och kan använda den kinesiska kompassen. Då kan hon/han hjälpa dig att ta fram rätt färger för varje rum vilket kan kännas som ett underverk i sig!

Kommentera gärna inlägget: